Sistem semi-deschis versus sistem închis

Persoanele cu incontinenţă medie şi gravă pot alege dintr-o gamă largă de produse absorbante:

Având in vedere construcţia produselor, scutecele pot fi împărţite în două structuri: cu sistem semi-deschis şi cu sistem închis.

Care este diferenţa dintre cele două sisteme?

Sistem semi-deschis
Sistem închis
Sistem semi-deschis înseamnă scutece cu sistem de prindere reglabil. Benzile elastice din jurul şoldurilor, nu acoperă corpul foarte mult şi asigură o fixare optimă.
Sistemul semi-deschis combină avantajele absorbantelor urologice cu cele ale scutecelor clasice.
Structura semi-deschisă poate fi găsită la scutecele Seni Optima.
Structura clasică, adică sistemul închis, înseamnă scutecele cu aripioare în loc de benzi elastice.
Sistemul închis asigură fixare perfectă pe corp cât şi protecţie de încredere. Aceasta structura o gasim la produsele  Seni Super, Seni Kids, Seni Standard.

Scutecele cu sistem de prindere reglabil sunt foarte uşor de utilizat (ca un chilot obişnuit) şi foarte confortabile, fiind potrivite şi pentru persoanele active cu control parţial asupra pierderilor de urină. Pentru persoanele imobilizate sau cu mobilitate redusă se recomandă scutecele cu sistem închis, ce oferă protecţie optimă în cazurile de incontinenţă medie, gravă şi foarte gravă.

Indiferent de sistem, scutecele oferă protecţie excelentă în cazurile de incontinenţă, însă sunt foarte importante: alegerea mărimii şi gradului de absorbţie corespunzător şi activarea produsului înainte de utilizare.