Exerciţiile Kegel
Muşchii Kegel au diverse denumiri: muşchii planşeului pelvian sau muşchii pubococcygeus (puboccigieni), însă, fiecare nume defineşte un set de muşchi şi ligamente ce susţin organele pelviene (viscerele).
Mai mult16.09.2020
Cea mai bună soluţie este să acţionaţi pas cu pas şi să aveţi o atitudine pozitivă. Modificarea stilului de viaţă, antrenarea vezicii, profilaxia – toate aceste metode sunt foarte utile pentru dumneavoastră în acceptarea incontinenţei.
Beţi cât de multe lichide aveţi nevoie
Organismul are nevoie zilnic de o cantitate optimă de lichide, pentru a funcţiona corect – aceasta regulă este valabilă şi pentru persoanele cu incontinenţă. În funcţie de vârstă, gen, temperatura ambientală sau intensitatea activităţilor fizice zilnice, volumul necesar de lichide variază, important este să consumaţi câte lichide vă cere organismul.
De reţinut:
Observaţie: unele ceaiuri din plante (cum ar fi ceaiul de urzică) şi unele fructe (de ex. pepenele şi cireşele) au efect diuretic.
Limitarea volumului de lichide consumat pentru a diminua incontinenţa are, de fapt, efect invers. Diureza se va reduce, însă va fi diminuat şi volumul funcţional al vezicii urinare, ce poate duce la poliurie (creşterea frecvenţei urinării). Asta înseamnă că veţi simţi nevoia urgentă de a urina mai des, chiar dacă vezica nu este plină.
Un volum prea mic de lichid consumat poate duce la deshidratare, periculoasă în special pentru persoanele in vârstă şi pentru copii.
Primele semne ale deshidratării sunt:
Ulterior mai pot apărea alte simptome cum ar fi: pierderea graduală a energiei şi tulburări psihomotorii. Deshidratarea reprezintă o ameninţare mare pentru sănătate.
Urmaţi un regim alimentar echilibrat, care vă asigură un tranzit intenstinal normal
O dietă echilibrată ce oferă corpului toţi nutrienţii necesari, vă ajută să aveţi o stare bună de spirit şi să evitaţi bolile digestive. Constipaţia frecventă, cauzată de o dietă necorespunzătoare, poate duce la forţarea terminaţiei tractului digestiv şi, în consecinţă, masa grea de materii fecale din intestine apasă vezica urinară, reducându-i din volum şi iritând pereţii. În plus, această masă poate apăsa şi pe uretră împiedicând golirea vezicii, care se umple în exces şi duce la apariţia incontinenţei de „prea plin”.
Câteva reguli pentru o dietă sănătoasă:
Tineţi greutatea sub control
Supraponderabilitatea reprezintă una dintre cauzele apariţiei incontinenţei urinare. Grăsimea în exces din zona abdominală duce la slăbirea muşchilor pelvieni şi exercită presiune asupra organelor interne, inclusiv asupra vezicii. Pentru a evita astfel de probleme trebuie să scăpaţi de kilogramele în plus.
Pierderea în greutate este o sarcină dificilă, însă nu imposibilă. Cea mai sănătoasă metodă este să slăbiţi gradual, cu ajutorul unei diete echilibrate, combinate cu exerciţii fizice regulate. Pentru personele care din motive de sănătate nu pot face exerciţii, se recomandă alte tipuri de activităţi fizice, cum ar fi plimbările în aer liber, care au un efect benefic asupra stării psihice.
Schimbarea stilului de viaţă şi reamenajarea locuinţei
Accesul facil la toaletă este unul din cei mai importanţi factori în asigurarea unui sentiment de confort fizic şi psihic persoanelor cu probleme de incontinenţă. Ajustarea locuinţei este foarte importantă în special în cazul persoanelor cu mobilitate limitată. Faptul că pot ajunge repede la toaletă poate reduce numărul episoadelor de incontinenţă deoarece nu mai exista factorul de stres.
Alte sfaturi utile
Importanţa prevenirii
Igiena zilnică corespunzătoare este foarte importantă pentru prevenirea infecţiilor tractului urinar sau a iritaţiilor pielii. Pielea persoanelor cu incontinenţă şi în special a celor imobilizate este predispusă la apariţia infecţiilor, deoarece este expusă constant la acţiunea factorilor iritanţi, cum ar fi urina. Din acest motiv igiena este foarte importantă.
Nu uitaţi:
Aflaţi mai multe despre îngrijire şi igiena aici.
Muşchii Kegel au diverse denumiri: muşchii planşeului pelvian sau muşchii pubococcygeus (puboccigieni), însă, fiecare nume defineşte un set de muşchi şi ligamente ce susţin organele pelviene (viscerele).
Mai multCu cât vârsta este mai înaintată, cu atât este mai neplăcut pentru un copil cu astfel de probleme, deoarece el conştientizează faptul că funcţiile sale fiziologice nu funcţionează aşa cum ar trebui.
Mai multGama completa de produse absorbante si complementare pentru ingrjirea celor dragi.
Descopera produseleUn produs potrivit asigura confort in utilizare si risc redus de aparitie a escarelor de presiune. Alegeti produsul potrivit cu ajutorul nostru.
Alege produsulAplicatia "Alegerea produsului potrivit" este un mecanism simplu si foarte util pentru stabilirea produsului de care aveti nevoie.
Alege marimea