Confort în îngrijire

Îngrijirea unei persoane bolnave, în special dacă este imobilizată la pat, necesită un efort suplimentar. De aceea este important să vă organizaţi spaţiul înconjurător, în aşa fel încât să eliminaţi posibile obstacole, să evitaţi solicitarea spatelui sau întinderile musculare. Astfel vă veţi putea îndeplini sarcinile cu uşurinţă şi mai eficient.

Câteva cuvinte despre confortul în îngrijire pentru dvs. şi pentru cei dragi:

  • Dacă persoana aflată în îngrijire este parţial independentă, asiguraţi-i accesul la toaletă, sau puneţi-i o toaletă portabilă lângă pat. Dacă persoana este imobilizată la pat trebuie să aveţi acces în jurul patului. În funcţie de nevoile persoanei dragi, dacă foloseşte scutece pentru adulţi, urinar / ploscă sau are cateter, trebuie să aveţi la îndemână toate lucrurile necesare.
  • Utilizaţi produse cosmetice speciale pentru îngrijirea pielii – acestea sunt făcute special pentru a menţine pielea sănătoasă şi ca tratament preventiv împotriva escarelor. Prin îngrijirea pielii în mod corespunzător, puteţi evita posibilele iritaţii, ce sunt dificil de vindecat în cazul persoanelor imobilizate. Mai mult, o piele îngrijită în mod corespunzător înseamnă confort şi o stare de spirit mai bună, pentru persoana dragă.
  • Utilizaţi produse de curăţare a pielii ce nu necesită clătire – de exemplu crema de curăţare Seni Care 3 în 1. Utilizând asemenea produse, puteţi curăţa rapid pielea, fără a uda patul.
  • Îngrijirea pielii se face mult mai uşor cu ajutorul produselor igienice de unică folosinţă, cum ar fi mănuşile pentru curaţare, lavetele, etc.. Sunt delicate cu pielea şi  facilitează aplicarea produselor de îngrijire.
  • În timpul meselor sunt recomandate bavetele de unică folosinţă. Acestea nu doar protejează hainele împotriva murdăriei, dar pot fi folosite ca şi şerveţele de masă.
  • Respectaţi tehnicile de transfer când mutaţi persoana dragă dintr-un loc în altul, pentru a evita rănirea sau încordarea muşchilor. În acest fel, vă menţineţi şi spatele sănătos.
  • Investiţi în echipamente speciale, dacă vă permite bugetul. Puteţi să închiriaţi echipamentele necesare – de obicei magazinele cu specific medical, oferă spre închiriere asemenea echipamente. Acestea includ: toalete portabile, cârje, cărucioare cu rotile, cadru de mers, elevatoare, tipuri speciale de pat sau saltele de alunecare (ridicare şi transport). Dacă persoana pe care o îngrijiţi este imobilizată la pat, ar trebui să aveţi o saltea anti-escare – aceasta ajută la prevenirea apariţiei escarelor.
  • Utilizaţi lenjerie de pat moale şi aveţi grijă ca persoana în îngrijire să poarte haine făcute din materiale naturale – acestea previn apariţia iritaţiilor, care se pot transforma în dermatită, sau în cazul persoanelor imobilizate, în escare. Materialele naturale previn supraîncălzirea, astfel persoana ce le poartă transpiră mai puţin.

Aflaţi mai multe despre produsele pentru îngrijirea pielii Seni Care şi despre produsele complementare de unică folosinţă, ce vă oferă confort în îngrijirea celor dragi.

Aflaţi mai multe despre cum puteţi să vă facilitaţi îngrijirea persoanei dragi în secţiunea Sfaturi practice.

Comandӑ acum