Cauzele IU la bărbaţi

Cele mai frecvente cauze ale incontinenţei urinare la bărbaţi sunt:

Aveţi grijă de voi!

Responsabile pentru buna funcţionarea a sistemului urinar sunt mai multe elemente, iar disfuncţia unuia, poate avea influenţă negativă asupra întregului sistem. În cazul incontinenţei datorate slăbirii muşchilor pelvieni, puteţi ameliora problema foarte uşor, cu ajutorul exerciţiilor Kegel.

Special pentru voi am pregătit un set de exerciţii simple, ce pot fi efectuate la birou, acasă sau în orice alt loc vă aflaţi. Apăsaţi aici pentru mai multe detalii. Efectele benefice ale acestor exerciţii sunt resimţite într-o perioadă relativ scurtă de timp.

Consultaţi un medic de specialitate!

Un număr relativ mare de bărbaţi se confruntă cu incontinenţă uşoară, iar ignorată, această problemă se poate agrava. Nu recomandăm tratarea incontinenţei după recomandări care nu sunt de la un medic specialist.

Dacă aveţi episoade de pierderi involuntare de urină nu ezitaţi să consultaţi un medic. Acesta poate stabili cauza incontinenţei şi vă poate recomanda cele mai bune soluţii pentru ameliorarea / tratarea problemei. Există situaţii când bărbaţii trecuţi de 50 de ani suferă de o mărire asimptomatică a prostatei, caz în care pierderile de urină, pot indica faptul că există modificări la nivelul tractului urinar inferior. Tratamentul medicamentos are rezultate pozitive în marea majoritate a cazurilor, însă uneori este necesară intervenţia chirurgicală.

Aflaţi mai multe despre cum trebuie să vă pregătiţi pentru vizita la medic şi de ce sunt recomadate absorbantele urologice Seni Man. Citiţi mai multe şi despre andropauză şi despre mărirea prostatei – principalele cauze ale incontinenţei la bărbaţi.