INDICATOR DE UMIDITATE

wetness indicatorIndicatorul de umiditate este o soluţie simplă dar foarte eficientă, specifică produselor pentru incontinenţă medie şi gravă, de a informa despre necesitatea schimbării produsului fără altă verificare.

Este un aspect important, în special pentru îngrijitorii persoanelor cu incontinenţă.

Indicatorul de umiditate reprezintă banda imprimată pe stratul exterior al produselor, de-a lungul miezului absorbant. Indicatorul de umiditate poate fi simplu sau dublu:

Unele produse au indicator de umiditate dublu, gama SUPER SENI.

Cum funcţionează indicatorul

Indicatorul de umiditate se modifică în contact cu urina din interiorul produsului – imprimeul se estompează şi benzile galbene îşi schimbă culoarea în verde-albăstrui. Estomparea / schimbarea culorii a 50-80% din lungimea indicatorului înseamnă că produsul trebuie schimbat. Indicatorul este aplicat din interiorul produsului, astfel nu există riscul murdăriri hainelor sau a lenjeriei de pat.

Wetness indiocator

Funcţia suplimentară a numerelor/cifrelor de pe indicator

Indicatorul dublu are o doua funcţie, conţine informaţii despre produs, cum ar fi numele, mărimea, data şi ora fabricaţiei.  Aceste informaţii sunt importante pentru aflarea datei de expirare, de asemenea şi în cazul în care se doreşte contactarea producătorului referitor la un anumit produs.