Alegerea mărimii potrivite
Când alegeţi un articol pentru incontinenţă, nu trebuie să luaţi în considerare doar tipul şi construcţia produsului, dar şi dimensiunile.
Mai mult16.09.2020
Aducerea pe lume a unui copil este un lucru minunat, însă pe lângă multe avantaje, pot apărea şi unele probleme. Incontinenţa urinară este una dintre ele şi afectează până la 30% dintre femeile însărcinate.
Volumul zilnic de urină şi frecvenţa urinărilor cresc în timpul sarcinii. În primul şi în al doilea trimestru creşte volumul de urină eliminat o singură dată, iar în al treilea trimestru scade volumul, însă apare nevoia de a merge la toaletă mai des, deoarece capacitatea vezicii scade, fiind presată de uter. În plus, două treimi dintre femeile însărcinate simt nevoia să meargă la toaletă şi pe timpul nopţii, în ultima perioadă a sarcinii.
În marea majoritate a cazurilor, incontinenţa urinară din timpul sarcinii este de stres şi apare în trimestrul III, când uterul este la dimensiuni maxime. În aceste cazuri, incontinenţa presupune de obicei doar câteva picături de urină, însă problema se poate agrava.
Amploarea schimbărilor hormonale din timpul sarcinii şi imediat după naştere este foarte mare şi devine o povară pentru întreg organismul. Pe măsură ce copilul creşte, se extind pereţii uterului, ocupând tot spaţiul disponibil din abdomen. Copilul începe să fie tot mai activ, să mişte tot mai mult din picioruşe şi să lovească vezica urinară. Aceste mişcări pot duce la slăbirea muşchilor pelvieni şi astfel la pierderi involuntare de urină.
În plus, datorită presiunii exercitate de uter, apare nevoie de a urina mai des, deşi vezica nu este plină. Sarcina este de asemenea perioada când femeia este predispusă la apariţia infecţiilor tractului urinar, din cauza schimbărilor la mucoasa membranei tractului urogenital. Aceste infecţii pot cauza disconfort în timpul urinării, dar şi creşterea numărului de pierderi de urină.
Sfaturi practice pentru viitoarele mămici:
După naştere, organismul revine la starea normală, însă dezechilibrul hormonal şi muşchii pelvieni slăbiţi, pot cauza în continuare pierderi involuntare de urină. Cu toate acestea, treptat, problema ar trebui să se amelioreze şi în cele din urmă să dispară.
În marea majoritate a cazurilor, simptomele incontinenţei urinare dispar într-un interval de maxim 3 luni de la naştere, sau puţin mai târziu, dacă la naştere copilul a cântărit peste 4 kg, sau în cazul femeilor cu mai multe naşteri. Dacă există episoade de incontinenţă şi după 6 luni de la naştere, când tensiunea muşchilor trebuie să revină la normal, vă recomandăm să consultaţi un medic specialist, care vă poate ajuta să gestionaţi problema.
Fiecare sarcină şi naştere cauzează slăbirea muşchilor pelvieni şi devine tot mai greu să reveniţi în formă. Însă tot mai greu nu înseamnă imposibil. Cu ajutorul exerciţiilor Kegel, efectuate în timpul sarcinii şi după naştere, veţi grăbi întărirea perineului, a muşchilor pelvieni, a diafragmei urogenitale şi în acelaşi timp veţi îmbunătăţi eficienţa sistemului de închidere al uretrei.
Sfaturi practice pentru mămici:
Vezi de ce sunt recomandate absorbantele urologice Seni Lady.
Când alegeţi un articol pentru incontinenţă, nu trebuie să luaţi în considerare doar tipul şi construcţia produsului, dar şi dimensiunile.
Mai multEnurezisul nocturn, denumit în mod frecvent “udarea patului”, reprezintă termenul folosit pentru copiii care au probleme de pierderi involuntare de urină în timpul somnului, în condiţiile în care isi pot controla funcţiile fiziologice în timpul zilei.
Mai multGama completa de produse absorbante si complementare pentru ingrjirea celor dragi.
Descopera produseleUn produs potrivit asigura confort in utilizare si risc redus de aparitie a escarelor de presiune. Alegeti produsul potrivit cu ajutorul nostru.
Alege produsulAplicatia "Alegerea produsului potrivit" este un mecanism simplu si foarte util pentru stabilirea produsului de care aveti nevoie.
Alege marimea